Laatste NieuWS

NEXT EVENT

ROUND 2  EMX125CC TRENTINO

KNAPPE START VAN JARNE IN RIOLA SARDO EN SCOORT METEEN ZIJN EERSTE EK PUNTEN

Jarne liet al in de kwalificaties zien dat hij de snelheid had en scoorde een mooie zevende plaats aan het starthek. Hij vatte de eerste reeks aan met een goede start om uiteindelijk te finishen op een zesde plaats. Na de eerste bocht van de tweede reeks zat hij op plaats10 en kon dan een mooi tempo neerzetten die hem tot de 8ste plaats bracht aan de finishvlag.

ROUND2 DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS OLDEBROEK

RACE1

Een goede start voor Jarne tijdens de 1mache, We zien Jarne als 4de door de eerste bocht gaan. Al heel snel schuift hij op naar de 3de plaats achter Doensen en McCullough. Jarne blijft heel lang een goed tempo aanhouden maar 5minuten voor het einde ziet hij Markuss Ozolins dichter bij sluipen die in de laatste 2 ronden jarne nog voorbij gaat. Jarne probeert nog terug naar de Ozzolins te vechten en in de laatste bochten van het einde gebeurde dit bijna, maar eindigd dan toch nog knap 4de.

Uitslag Race1

1 .Doensen

2. McCullough

3. Ozzolins

4. BERVOETS

RACE2

Een iets mindere start voor Jarne in mache2, Jarne kom pas rond de 12de plaats uit te starthekken maar op het einde van de eerste ronde zien we hem al oprukken naar de 7de plaats. Jarne bleef vechten maar dan slaat het noodlot toe, bij het inhalen op een schans springen Jarne en de Zweeds Brit Freddie Bartlett in elkaar en kwamen samen ten val. Jarne kon al redelijk snel de wedstrijd terug hervatten maar door te snel terug naar voor te willen rijden komt hij voor de 2de keer ten val. In die zelfde ronde zien we Jarne voorbij rijden op een 37plaats. We dachten allemaal het kalf is verdronken maar niets is minder waart, Jarne reed op karakter verder en kwam dichter en dichter naar voren toe en eindigde alsnog op een 12de plaats. Mits de tegenslagen toch een super reeks van onze #503.

Uitslag Race2

1.Doensen

2. Ozzolins

3. McCullough

12.BERVOETS

JARNE bervoets WORDT 4DE OP DE DUTCH MASTERS  IN HARFSEN

RACE1 Een mindere start voor Jarne tijdens de 1ste reeks. We zien hem passeren rond plaats 10. Jarne rukte met een goed tempo snel op naar een 5de plaats, wat ook zijn einduitslag in race 1 was.

1. Hinderson

2. Ozolins

3. Heitink

4. Doensen

5. BERVOETS

RACE 2 Een veel betere start voor Jarne in de 2de reeks. Jarne komt als 2de uit de eerste bocht en legde al snel het vuur aan de schenen op koploper Dean Gregoir. Half weg eerste ronde nam hij de koppositie al over. Jarne hield het tempo goed aan maar door een paar klein foutjes eindigd hij verdienstelijk op plaats 5 in race 2.

Jarne Bervoets vierde in Dutch MX Season Opener in Lierop

Jarne Bervoets heeft in de Dutch MX Season Opener in Lierop een goede vierde plaats weten te behalen. In beide manches kwam Bervoets goed uit de start maar omdat hij in de eerste manche het ritme in de tweede helft van de wedstrijd verloor, zakte hij terug naar een achtste plaats. In de tweede manche kwam hij van buiten de top vijf terug naar een derde plaats en werd uiteindelijk op een goede vierde plaats afgevlagd.

In de training lag het circuit van Lierop er nog snel bij. Het tempo lag hoog en de verschillen tussen de rijders waren klein. Jarne probeerde verschillende keren een goede tijd op de klok te zetten maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een elfde tijd. Wetende dat de baan in de manches een stuk zwaarder zou zijn, bereidde hij zich vol goede voor op de eerste manche.

Na een goede start in de eerste manche kwam hij op een vierde plaats uit de eerste ronde. Deze positie wist hij in de beginfase goed vast te houden maar viel toen terug naar een vijfde plaats. Dit wist hij ronden lang vast te houden totdat hij zijn ritme verloor in het tweede deel van de wedstrijd en terug viel naar een achtste plaats.

Met nieuwe motivatie ging Bervoets in de tweede manche van start en zat er opnieuw goed bij. In de beginfase werkte hij zich op naar een derde plaats. Jarne wist zich hier lange tijd op staande te houden. Enkel in de slotfase moest hij nog een plaats prijsgeven en eindigde op een goede vierde plaats.

Met een 8-4 in de manches eindigde Bervoets op een vierde plaats in het dagklassement.

Belachelijke diskwalificatie voor Jarne Bervoets in EK-finale

De tweede ronde van de finale van het 85cc Europees Kampioenschap vond zondag plaats zonder Jarne Bervoets. Nadat hij zaterdag vijfde was geworden in de eerste race van het weekend, werd de pas gekroonde vice-wereldkampioen zondag door een FIM-beslissing gediskwalificeerd omdat hij tijdens de warming-up de pits in moest na een defecte uitlaat. Blijkt dat de pits opzoeken tijdens de warm-up niet is toegelaten.

Het was ongetwijfeld een zware straf voor onze jonge landgenoot, die al zijn kansen om zijn plaats te verdedigen tegen de beste Europese rijders in een paar seconden zag verdwijnen

ZILVER VOOR JARNE OP HET FIM JUNIOR WORLDCHAMPIONSHIP

Op het Junior WK in het Roemeense Boekarest heeft Jarne  een knappe zilveren medaille behaald. In de tweede manche reeds Jarne van start tot finish aan de leiding. In de eerste reeks verliep het iets minder vlot. Jarne startte gretig maar in de eerste bocht werd hij opgehouden en kwam pas als 15de uit die bocht. Hij maakte een snelle remonte met onder andere de snelste ronde. Hij eindigde uiteindelijk nog op een vijfde plaats. Samen goed voor een tweede plaats in de eindstand. De meegereisde supporters waren alvast heel blij met deze zilveren medaille.

JARNE WINT DE HALVE FINALE VAN HET EMX85CC IN HET NEDERLANDSE AXEL

JARNE PAKT BRONZEN MEDAILLE IN HET EINDKLASSEMENT VAN DE DUTCH MASTERS 2023

JARNE IS VANDAAG 6DE GEWORDEN OP DE FINALE VAN DE DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS IN HET NEDERLANDSE OLDEBROEK. JARNE TROK ALS LEIDER DE FINALE IN, SAMEN MET DE NEDERLANDERS DANI HEITINK EN DEX KOOIKER. IN RACE1 KWAM JARNE  GOED UIT DE STARTBLOKKEN MAAR ENKELE METERS LATER SLOEG HET NOODLOT TOE, JARNE KWAM IN AANRAKING MET EEN VAN DE KOPLOPERS EN EEN VAL KON NIET MEER VERMEDEN WORDEN. ACHTERVOLGEN WAS DE BOODSCHAP WAT NIET GEMAKKELIJK MET EEN GEHAVENDE MOTOR. JARNE KWAM BINNEN OP EEN 15DE PLAATS. IN DE TUSSENSTAND WAS HET VOOR JARNE BIJNA EEN ONMOGELIJKE BOODSCHAP, WANT DANI HEITINK DIE OP EEN 2DE PLAATS BINNENKWAM STOND INMIDDELS 19 PUNTEN VOOR OP JARNE. IN RACE 2 KWAM JARNE 4DE UIT DE START. DIE 4DE PLAATS HIELD HIJ EEN TIJDJE AAN TOT ONGEVEER HALFWEG RACE , WAARNA HIJ OPRUKT NAAR EEN 2DE PLAATS. JARNE PROBEERDE DE LEIDER DANI HEITINK NOG EVENTJES VUUR AAN ZIJN SCHENEN TE LEGGEN MAAR MOEST TOCH TEVREDEN ZIJN MET EEN 2DE PLAATS. TOCH MOGEN WE FIER ZIJN WANT JARNE PAKT NOG DE BRONZEN MEDAILLE IN HET EINDKLASSEMENT VAN DE DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS. WINNAAR IN DE DUTCH MASTERS WERD DE NEDERLANDER DANI HEITINK VOOR ZIJN LANDGENOOT DEX KOOIKER.